Včelí pyl perga, též známý pod
názvem ambrosia nebo včelí chléb, je produkt vytvořený včelami, který slouží jako
základní složka krmení pro jejich potomstvo. Vzniká složitým procesem, který
začíná už na samotné rostlině, kde pilná včelka sesbírá pyl, který je základní
surovinou pro včelí chléb. Pyl je zdrojem komplexních rostlinných bílkovin,
obsahuje také jednoduché cukry, malé množství tuku, spoustu vitamínů, minerálů
a hlavně aktivní enzymy.
- zdroj vitaminů a enzymů
- antioxidant
- posiluje organismus a imunitu
- blahodárné účinky na hormonální aktivitu, využíván také při
menopauze
- podporuje životní vitalitu a energii
- příznivý pro činnost zažívací soustavy
- pomáhá proti únavě
- pozitivní vliv na duševní stav
Doporučené dávkování: 1-2 čajové lžičky denně (cca 5 -10 gramů)
[jŠ1]